Om du fått stenskott på bilens framruta

Något som alla bilförare råkar ut för någon gång är att få ett stenskott på framrutan. Det är lätt hänt när du är ute och kör, speciellt på motorvägar där bilar kör extra snabbt. En pytteliten sten kan göra ganska stor skada på en framruta.

När du får ett stenskott på framrutan försvagas den. Det betyder att den lättare går sönder om du i framtiden får ytterligare ett stenskott. I värsta fall spricker hela rutan och du kan råka ut för en olycka på grund av det.

Har du ett stenskott på rutan är det viktigt att ordna detta omgående. Om det är ett mindre stenskott går det lätt att laga. Du behöver således nästan aldrig byta ut hela rutan om det inte är en stor spricka i den.

Ta hjälp av en verkstad

Det finns många verkstäder som fixar stenskott på plats. Det tar inte speciellt lång tid och du kan vänta på företaget tills det är klart. Det är heller inte speciellt dyrt att fixa ett stenskott på framrutan. Så ta din säkerhet på allvar och se till att fixa stenskottet så fort du kan. Du kommer tacka dig själv i slutändan!