Ordna med laddare till din nya elbil

Bor du i villa eller radhus och har investerat i en elbil eller laddhybrid bör du också installera en egen laddstation hemma. Att ta elen från vanlig utomhuskontakter är inte säkert och orsakar då och då bränder. Hör med experter online för att få professionell hjälp.

Installera laddbox

Kostnaden för en egen elbilsladdare ligger mellan 5 000 och 12 000 kronor. På det kommer installationskostnaden. Det fina är att du kan få bidrag, så kallat ladda hemma-stöd från Naturvårdsverket. Då kan du få upp till halva kostnaden för material och installation återbetald.

Fördelar med egen laddstation

  • Laddningen går snabbare och är därmed mer effektiv.
  • Du laddar bilen på ett säkert sätt.
  • En laddstation ökar värdet på ditt hus.

Hur går det till?

Börja med att kontakta ett företag som är specialister på just installation av laddare. Kanske har grannarna tips på bra firmor eller så kan du titta på nätet efter företag med goda vitsord. Det viktigaste är att installatören är certifierad elektriker då installationen görs direkt i din elcentral. Då vet du också att din central klarar av belastningen det innebär med egen elbilsladdare, annars kommer elektrikern rekommendera en uppsäkring av din elbilscentral.