Dagens moderna bilar

Det finns verkligen två läger när man kollar online angående dagens moderna bilar och bilar från förr. Dagens digitala tänk i de hypermoderna bilarna kontra de äldre modellerna av bilar där ett reservdäck var ett ”riktigt” däck och du kunde nästintill lyfta ut motorn med vänsterarmen.

Visst kan man vara nostalgisk och tycka att linjerna är så snygg på en bil från 40 eller 50-talet men tack vare den digitala tidålder vi lever i så finns det bilar som har funktioner som man bara kunde drömma om för 20 till 30 år sedan. Dagens moderna familjer vill att det ska finna ett trådlöst nätverk i bilen för allehanda internetmöjligheter. Det ska fungera för medpassagerare att sitta och spela spel eller för barnen att titta på tecknad streamad film, det känns inte alls så konstigt idag.

Se kommer det till att både bilägare och verkstad kan kolla upp olika detaljer som slits i bilen, om bromsklossar börjar vara nötta så får man ett meddelande i sim mobil att det är dags att byta bromsbelägg. Verkstaden kan kanske kolla upp om fel kan åtgärdas på plats utan att du behöver åka in med ditt fordon. Det känns ändå som en naturlig utveckling av fordonen att de blir mer och mer digitala och den som vill får ju köra sin 50-talsbil och vara nöjd med det, frågan är om bilar var bättre förr? Hur det kommer att se ut om 10 – 20 år kommer att bli roligt, flygande bilar kanske?