Kombi eller sedan

När det är dags att köpa bil så är det lite olika vilka behov man har av lastutrymme. Det kan också skilja sig på var man är i livet och givetvis vilka fritidsintressen man har.

Att köpa kombi, även kallad stationsvagn eller herrgårdsvagn är för många ett naturligt steg när man ska bilda familj. Man brukar lite skämtsamt säga att Svenssonlivet innehåller volvo kombi, hund och husvagn och visst är det lite så, även om alla är olika. Givetvis vill man ha en kombimodell om man har en eller ett par hundar som ska åka där bak, även om en halvkombi (även kallad coupé) kan räcka till även för det ändamålet.

Många par byter gärna från sin sportigare sedanmodell och skaffar en kombi när familjen utökas och man ska börja stuva in både barnvagn och matvaror bak i bilen. Det är enklare då man inte behöver lyfta dessa över en tröskel och försöka pussla för att få plats på bästa sätt. Fritidsintressen spelar givetvis också en stor roll i vilken modell av bil man väljer. I Sverige är fortfarande sedan modellerna och halvkombi de mest säljande bilmodellerna även om vi är rätt praktiska i det här landet och många gärna kör kombi.