Populära jeepar

Att köra runt i en stor och härlig Jeep från den amerikanska tillverkaren Chrysler, är nog mångas dröm, vilket inte är så konstigt då det både är en häftig och spännande bil. Dessutom finns det antal olika populära modeller av märket Jeep att välja mellan för den som är sugen på ett nytt åk av lite större format.

Den kanske mest populära Jeep-modellen just nu är Jeep Grand Cherokee. Modellen lanserades redan år 1993 och har sedan dess kommit i fyra olika varianter, nämligen ZJ, WJ, WK och WK2. Jeep Grand Cherokee är av typen SUV och har givetvis fyrhjulsdrift för körning i de flesta terränger samt automatlåda. Jeep Grand Cherokee kostar i nypris runt 500 000 kr.

En annan populär Jeep-modell är Jeep Wrangler som till skillnad från Jeep Grand Cherokee är en mer utpräglad off-road-bil, givetvis utrustad med fyrhjulsdrift och en stark motor. Jeep Wrangler lanserades i mitten på 1980-talet under namnet Jeep YJ. År 1997 kom modellen TJ och tio år senare också modellen JK. En Jeep Wrangler kostar för närvarande i nypris runt 300 000 kr.

Andra populära Jeep-modeller inkluderar bland annat Jeep Compass, Jeep Patriot, Jeep Commander samt Jeep Liberty.