Jeeprally

Rally är en spännande sport och i en jeep blir den genast ännu mer spännande. En av de mest välkända rallytävlingarna där man tävlar med jeepar, eller så kallad cross country-fordon, är Dakarrallyt.

Dakarrallyt

Dakarrallyt körs i flera olika klasser: bilklasser, lastbilsklasser och motorcykelklassen. I bilklassen hittar vi underklasserna T1, T2 och öppen klass. Det är i T1-klassen som man tävlar med SUV-jeepar i. I T2 kör man med fabrikstillverkade fordon som är anpassade för att köras i just öken och i den öppna klassen tävlar specialbyggda bilar. Dessa rallyn är väldigt roliga att följa och för att ge det hela en extra liten tvist kan man till exempel utmana kompisgänget genom att göra en liten vadslagning om vem som kommer att vinna eller lägga ett odds på nätet. Dessa tävlingar är väldigt svåra att förutse och det är därför extra kul om man lyckas gissa rätt vinnare. På Svenskacasinon.com kan du läsa om olika spelsajter som erbjuder odds inom sport.

Jeeprally i Sverige

Jeeprallyn arrangeras även i Sverige ibland. Men vanligast här är nog ändå vanlig rally. Just nu pågår VM i Rally och den 5 till 8 februari kan den som vill gå och se när de internationella stjärnorna tävlar om första platsen i Sweden Rally. En deltävling är redan avklarad och vinnaren av den tävlingen var Sebastian Ogier. Detta var förmodligen inget som förvånade någon, men hur kommer han att klara av det svenska vinterklimatet? Det återstår att se. Många tippar på att någon av finländarna Latvala eller Hirvonen kommer att ta hem vinsten. De borde ju logiskt nog ha en större vana av att köra i vinterlandskap.