En gammal jeep

Renovera jeep

Många drömmer nog om att köra runt i en jeep och inte vara begränsad till traditionella vägar, utan även kunna ge sig ut i skog och mark utan problem med hjälp av en kraftfull fyrhjulsdrift. Från början är Jeep ett specifikt bilmärke från den amerikanska biltillverkaren Chrysler, även om det i Sverige kommit att bli en beteckning på större bilar med det karakteristiska Jeep-utseendet.

För den som kanske har en gammal Jeep stående i garaget och funderar på att fixa till den finns det en del saker man ska tänka på. Precis som med alla andra gamla bilar slits de olika delarna och därför är det viktigt att kontrollera saker som batteri och tändstift. Olika oljenivåer i bilens motor kan behöva fyllas på om bilen stått en längre tid. Även bromsar- och bromsbelägg är viktigt att kontrollera och kanske även byta ut om dessa är gamla. Behöver du införskaffa reservdelar så kan vi varmt rekommendera att du tar en titt hos Mekanika.se, som har fina priser och ett rikt utbud av det mesta du kan tänkas behöva inom reparation och service.

En annan sak som kanske är extra viktigt att kontrollera är att däcken har rätt mönsterdjup. Detta är särskilt viktigt för den som ska ut och köra i skog och mark, då det gäller att ha bra däck för att undvika att köra fast. Efter lite tillpustning och kanske en omlackering är det därefter bara att ge sig ut och köra.