Superbilar

Det finns bilar och så finns det BILAR. De där som man drömmer om och som är så nära en superhjälte som en bil kan komma. 

Hummer H1 är den ultimata superbilen. Med denna jeep kan du till och med luftlandsättas om det skulle behövas. Motorvärldens motsvarighet till Arnold Schwartzenegger, rå, biffig och halvsnygg. Lillebrorsan H2 är ett nättare och miljövänligare allternativ. Men med sina knappa 3 ton och 4.8 meter så är det fortfarande ett nog så skräckinjagande fordon. Den bensin matade V8 motorn på 322 hästkrafter ger en alldeles utmärkt drivkraft och ett milt sagt myndigt muller. Tanken rymmer 121 liter och bensinförbrukningen är 2 liter milen vid blandad körning. Om du inte kan släppa tanken på att svepa in på villaområdet alá Arnold Schwartzenegger stylé får du förbereda dig på att punga ut cirka  790 000 kronor.

Koenigsegg står precis inför att börja bygga sin nya modell One:1 som med sin planerade topphastighet på 450 km i timmen blir världens snabbaste serietillverkade bil. Den ska väga 1400 kilo med en motor på 1400 hästkrafter. En supersnabb snygging som bara produceras i sex exemplar. Är det här din drömbil så kan det bli lite knepigt eftersom alla exemplar redan är bokade, med en lång kö av spekulanter om någon skulle ändra sig.

Ferrari omnämndes som världens starkaste varumärke år 2012. Deras nya superbil LaFerrari ställde till med tumult då den visades på bilsalongen i Genève. Så mycket närmare än så här kommer man inte en formel 1 bil för vardagsbruk. Nja, det är väl inte direkt en bil som man använder för att lämna barn på dagis med. Men den lämpar sig för gatbruk trots sina extrema egenskaper. LaFerrari har en sjustegad dubbelkopplingslåda som är hämtad från Ferraris racingbilar samt ett bromskraftsåtervinningssystem. Motorn är mittmonterad V12:a  på 800 hästkrafter. Bilen kostar 10 miljoner och  planeras att tillverkas i 499 exemplar. Även denna superbil är slutsåld.