Ta hand om din bil

Alla som äger en bil av något slag vet att de behöver servas och ses över lite nu och då. De sköter inte sig själva så att säga. De flesta lämnar in sina bilar då det är dags för service och det kan man förstå då dagens moderna bilar börjar att vara så pass tekniskt avancerad så att själv inte kan göra så mycket av servicen. Några saker som man kan göra själv ska vi tipsa om.

Däck

Däck är något som vi kan hålla lite koll på och faktiskt byta själv. Hur länge håller ett däck kan man fråga sig? Det beror helt och hållet på hur mycket du kör och hur man lagrar sina däck då de inte används. Du kan lätt kolla slitytan hur den ser ut och om det är dags att byta, är det så att vinterdäcken börjar vara slitna så. Fungerar perfekt i de södra delarna av landet då det inte är lika mycket vinterväglag.

Byta olja

Att kolla oljan på bilen är absolut inget svårt och det kan du göra när du tankat på macken. Att byta olja kräver lite mer men är inte alls krångligt. Kan du inte hålla till hemma så finns det oftast gör det själv hallar på många bemannade mackar. Boka in en tid och fixa ditt oljebyte. Vissa bilar är lättare än andra och för varje gång du gör ett oljebyte desto lättare blir det. Kolla in klippet nedanför om ett oljebyte på 5 minuter.

Enklare service

Något som du enkelt kan kolla är spolarvätska, vindrutetorkare och om alla glödlampor är hela. Detta kan du också åtgärda vid din nästa tankning, du hittar ofta alla dessa produkter på macken och du kan byta glödlampor och vindrutetorkare på plats och slänga dessa i mackens återvinning. Smidigt och enkelt.